Mutfak Dolabı Modelleri 2023

Mutfak Dolabı Modelleri 2023

Mutfak dolapları modelleri hayatımızın her anında lazım olan ürünler arasında yer almakta. Gerek yeni bir ev yaptırdığımızda gerek eskiyen mutfağımızı yenilediğimizde gerekse de sıfır bir ev aldığımızda mutfak dolanına ihtiyacımız doğuyor. Mutfak dolabı modelleri bu noktada size fikir vermesi açısından yardımcı oluyor. Gelin birlikte yeni mutfak dolabı trendlerini inceleyelim.

.

Mutfak dolapları uzun yıllar boyunca kullanılan eşyalar arasında yer alıyor. Bu noktada bir kere alınıp uzun yıllar kullanılıyor. Tabii ki insanlar da iyi bir model seçmek ve uzun yıllar kullanmak istiyor. Bu noktada 2023 mutfak dolap modelleri sıklıkla araştırılıyor. İçinde bulunduğumuz yılda ne tür modeller çıktı, insanlar en çok hangi modelleri tercih ediyor bunlar merak ediliyor. Mutfak dolabı boyama hizmeti ile tüm bu modellere özgün tasarımlarla sahip olabilirsiniz.

Trend Mutfak Dolabı Modelleri

2023 mutfak dolap modelleri geçmiş yıllar ile benzerlik gösteriyor. Bu noktada Sunta, MDF, Membran, High Gloss kapaklı, akrilik, laminant ve lake türleri bulunuyor. Tabii ki bunlar dışında da modeller bulunsa da günümüzde en çok tercih edilen modeller bunlar oluyor. İnsanlar evlerinin tasarımına ve mutfaklarının büyüklüğüne göre bu seçenekler arasından seçim yapıyor. Tabii ki seçimi etkileyen noktalardan birisi de bütçe oluyor. Mutfak dolapları modelleri arasında büyük fiyat farkları bulunuyor. Bu noktada en uygun fiyatlı mutfak dolabı modelleri MDF ve Sunta modeller oluyor.

.

Sunta mutfak dolabı üretiminde en çok tercih edilen malzemelerden birisidir. Yonga levhaların sıkıştırılması ile yapılmaktadır. Sunta dolapların yüzeyi melamin ile kaplıdır. Sadece mutfak dolaplarında değil her türlü dolap üretiminde tercih edilmektedir. MDF ise suntadan biraz daha kaliteli olan bir malzemedir. Ağaç ve fındık kabuklarının sıkıştırılması ile oluşturulmaktadır. Yüzeyi yine melamin ile kaplanmaktadır. Bu malzeme suya ve rutubete karşı dayanıklı olması ile dikkat çekmektedir. Bu noktada bütçeniz azsa kullanabileceğiniz ürünler arasında yer almaktadır.

High gloss ise bir kapak modelidir. Bu modelin Türkçe karşılığı yüksek parlaklık anlamına gelmektedir. Yapıldığı malzeme Sunta veya MDF olabilir. Fakat bu tür dolapların yüzeyleri özel bir malzeme ile kaplanmakta ve parlaklık yaratması sağlanmaktadır. Özellikle ışık alan mutfaklarda güzel bir görüntü oluşturmaktadır. Kullanılan ekstra malzeme nedeni ile daha pahalıdır. Laminant ve Lake ürünler de yine dolapların üstünün laminant veya lake malzeme ile kaplanması ile elde edilmektedir. Lake bir boya türüdür. Bu ürünler de ekstra malzeme kullanıldığı için daha pahalıdır. 2023 mutfak dolap modelleri arasında lake ürünlerin tercih edilme sıklığı artmaktadır. İnsanlar lake boyalı ürünleri daha sık kullanmaktadır.

2023 Mutfak Dolabı Tercihleri

2023 mutfak dolabı modelleri kadar sizin beklentileriniz de seçim için önemli bir husus olmaktadır. Mutfak dolabı seçimi yaparken;

  • Mutfağınızın boyutunu mutlaka göz önünde bulundurmalısınız. Özellikle küçük mutfaklarda parlak ürünler tercih edilebilir. Bu mutfağınızın daha geniş görünmesini sağlayacaktır.
  • Mutfağınız karanlık ise daha açık renklerde ürünler tercih edilmelidir. Karanlık olan ve pek ışık almayan mutfaklarda parlak ürünlerin de pek bir esprisi kalmamaktadır. Işık olmadığı için ürünler yeterince parlamamaktadır.
  • Mutfağınız çok büyükse ve genel olarak modern bir şekilde tasarlanmış bir eviniz varsa laminant veya lake ürünler evinize daha çok yakışacaktır. Özellikle lake boyalı mutfak dolapları bu tür evlere daha çok yakışmaktadır.
  • Bunun yanında modellere göre renk seçimi de önemlidir. Özellikle parlak modellerde koyu renkler yani zıt bir duruş geniş evlerde çok güzel durmaktadır.

Bu noktada 2023 mutfak dolabı modelleri arasında seçim yaparken mutlaka mutfağınızı da göz önünde bulundurunuz. Evinizin genel yapısına uygun olan, mutfağınızın büyüklüğüne ve ışık miktarına uygun olan bir modeli seçiniz. En iyi seçim böyle yapılacaktır.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.