18 Mar Eski Mutfak Dolabı Değerlendirme
Eski mutfak dolabı değerlendirme yollarından en iyisi onu boyamak ve yeni şekline kavuşturmak olmaktadır. Özellikle dolabınız tahta kısımlarında ve tutan parçalarında problem yoksa, problemi daha çok kozmetik ise bu noktada boyamak onu değerlendirmeniz en iyi çözümü olmaktadır. Dolaplarınızı boyamaya karar verdiğinizde üç tane aşamadan geçmeniz gerekir. Bunlardan birisi eğer varsa kaplamaları sökmektir, ikinci aşamada tabii ki zımpara yapmaktır. Son aşama ise boyama aşaması olmaktadır. Bu üç aşama ile tüm dolaplarınızı yenilemeniz ve yeni bir renge kavuşturmanız mümkün olmaktadır. Renk konusunda yardım almak için birbiri ile uyumlu renkleri gösteren siteyi kullanabilirsiniz.
Kaplamaları Sökme Aşaması
Eski mutfak dolabı değerlendirme noktasında yapmanız gereken ilk şey eski kaplamalarını sökmektir. Kötü olmuş kaplamları sökmeniz gerekir. Eğer kaplama yoksa bu noktada bu aşamayı atlayabilirsiniz. Kaplamayı sökerken dikkatli davranmanız gerekmektedir. Özellikle çok eski dolaplarda kaplamayı sökerken dolaba da zarar verme ihtimaliniz vardır. Bu yüzden olabildiğince dikkatli davranmanız gerekir.
Bu aşamada dikkatli davranmak dışında yapacağınız çok da bir şey bulunmamaktadır. Eski mutfak dolabı üzerinde yer alan kaplamaları tamamen çıkarmanız ve altlarında kalan kısmı temizlemeniz gerekir. Kaplamların yapıldığı yapıştırıcıları da temizlemelisiniz. Bu aşamada yapmanız gereken farklı bir unsur bulunmamaktadır. Dikkatli bir şekilde yapmanız durumunda hiçbir sorun olmadan atlatacağınız bir aşamadır. Bu kısımda zorlanmanız halinde profesyonel mutfak dolabı boyama hizmeti veren yerler ile anlaşabilirsiniz.
Zımpara Yapma Aşaması
İkinci aşama tabi iki zımpara aşaması olmaktadır. Dolaplarınıza boya yapmadan önce gerekli olan en önemli aşamada burasıdır. Zımpara hem boyanın dolabınıza iyi şekilde tutunması için hem de düzenli bir görüntü oluşması için gerekmektedir. Zımpara yaparken de dikkat etmeniz gereken unsurlar bulunmaktadır. Bu noktada mutlaka eşit bir şekilde zımpara yapmanız gerekmektedir. Bir bölgeyi fazla bir bölgeyi daha az zımparalamanız kötü bir görüntü oluşturacaktır.
Zımpara yaptıktan sonra temizlik de önemlidir. Tahtanın tozlarının ve önceki boyanın artıklarının kalmaması gerekir. Bunların kalması yeni boyanın tutunmasını zorlaştıracak ve çıkıntılar oluşmasına neden olacaktır. Temizlik için su ve temizlik ürünleri kullanabilirsiniz. Temizlik ürünleri kullandıktan sonra mutlaka dolabın iyi şekilde kurutulması gerekir. Zaten olabildiğince az ıslatarak dolabınızı temizlemeniz gerekmektedir. Islandıktan sonra da tamamen kurutulmadan bir sonraki aşamaya geçmemek gerekir. Islak bir yüzeyde boya tutunmayacaktır. Tutunmadığı gibi boyanın akmasına neden olur ve bu da kötü bir görüntü oluşturur.
Boyama Aşaması
Son aşama tabii ki boyama aşamasıdır. Artık zımparalanmış, temizlenmiş yüzeye boya yapılması gerekmektedir. Bu noktada ister bir fırça yardımı ile isterseniz de bir sprey yardımı ile boyamanız mümkündür. Fırça ile boyama yapıyorsanız dikkat etmeniz gereken hep aynı yönde fırça darbesi yapmaktır. Aksi halde izler oluşturacak ve kötü bir görüntü oluşturacaktır.
Özellikle acemiler için sprey daha iyi bir yöntem olmaktadır. Sprey ile boyama yapmak daha kolaydır. Bu yöntemde sadece her yüzeye eşit bir şekilde boya uygulamak önemlidir. Aralarda çok fazla fark olması kötü bir görüntü oluşturacaktır.
Boyama aşamasında tüm bunların yanında asıl dikkat etmeniz gereken nokta boya seçimidir. İyi bir boyama hem ekonomik olarak size kazandıracak hem de boyama işleminizi büyük ölçüde kısaltacaktır. Boyanın önemli olmasının sebeplerinden birisi de uzun süre kullanımda boyanın ilk gün ki gibi kalmasıdır. Kötü boyalar kısa sürede sararacak ve rengi solacaktır. Bu noktada iyi bir ürün çok daha uzun süre kalacaktır. Bu yine uzun vadede kar etmenizi sağlar. Kötü boya ilk aşamada çok uygun olsa da kısa sürede yıpranacak ve tekrar boyamanızı gerektirecektir. Bu da hem size uzun vade de maddi olarak daha fazla para kaybettirecektir. Hem de çok daha sık boya işi ile uğraşmanız gerekecektir.
Sorry, the comment form is closed at this time.